|
stypendium naukowe |
| Autor |
Wiadomość |
darek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2008, 14:49
|
|
|
| w tej szkole nie jest latwo o stypendium a tym bardziej ze nei ktorzy nauczyciele utrudniaja to:( |
|
|
|
|
Maga [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2008, 23:50
|
|
|
Raczej nazwałabym to, że niektórzy dużo wymagają..............................
a nie utrudniają |
|
|
|
|
egal
II stopień

|
Wysłany: 08-02-2008, 00:51
|
|
|
| Przychylam się oczywiście do stwierdzenia, że wymagają (to normalne), ale że utrudniają tym bardziej. Wielu ma jakieś swoje bezsensowne zasady, stawiając bariery nie do pokonania, wynikające z niczego innego jak własnego, nieuzasadnionego widzimisię. |
_________________ Man lernt fürs Leben, nicht für die Schule. |
|
|
|
|
Shmit
Admin
|
Wysłany: 29-10-2009, 00:07
|
|
|
| bez zadnej nauki mam stypendium i co powiecie na to :) jak ktos jest bystry niczym woda w strumyku to ma stypendium a jak nie to siedziec i sie uczyc :):D |
|
|
|
|
egal
II stopień

|
Wysłany: 29-10-2009, 20:58
|
|
|
Niestety nie zgodzę się z Tobą. Tak naprawdę to nie nauka a szczęście ma decydujący wpływ na fakt, czy otrzyma się stypendium. I gratuluję, że bez nauki udało Ci się to - widocznie takie właśnie szczęście miałeś. Druga sprawa to wykładowcy. Znam ludzi, którym wykładowca zadał na egzaminie to samo pytanie. Odpowiedzieli tak samo (na podst. notatek) i jeden dostał 3.5 a drugi 4.5. Sama stypendium mam od 3 lat i w mojej grupie w jednym roku max 3 osoby miały. Chociaż zdarzają się wyjątki, gdzie w grupie było po kilku stypendystów, w dodatku ze średnią 5.0 (sytuacja z ub. roku). Inna sprawa, że w moim przekonaniu osoby "starsze" (po 30-stce) mają przychylność wykładowców i jest im dużo łatwiej /nie wiem, ile masz lat, więc nie jest to aluzja do Ciebie/.
Na koniec - przez takich jak Ty, którzy uważają, że w prywatnej szkole można mieć stypendium bez nauki, nigdy nie zatrzemy panującego wszem stereotypu, że w takiej szkole jest łatwo. Prawda jest taka, że też wymagają i niekiedy dużo więcej niż na uczelni państwowej (przykładowo US znam z autopsji i wiem, co mówię). |
|
|
|
|
Mustafa Ibrahim

|
Wysłany: 04-11-2009, 08:50
|
|
|
| no to ja nie wiem o co chodzi z tym stypendium, ja je mam :) ale za co - jak to ktoś wcześniej napisał szczęście (stanowczo się z tym zgadzam) bo co do nauki to jak czytam to od razu zasypiam, i nic mi z nauki nie wychodzi :( |
_________________ "rozszerz kolana wepchne ci banana i nie mów że boli bo wpycham powoli" |
|
|
|
|
nita1990
|
Wysłany: 31-05-2010, 11:54
|
|
|
Średnia 4,8 to stanowczo za dużo. Jestem studentką I roku, cały rok tyrałam, żeby dostać te marne 200 zł, a przez jednego leniwego wykładowcę wszystko przepadło...oceny na chybił trafił i mi akurat skapło 3,5...jeszcze jedną mogę miec o 0,5 niższą, a to moze być trudne, więc raczej o stypendium moge zapomnieć...
I wcale nie jest na WSH tak łatwo, zależy od przedmiotu... |
|
|
|
|
egal
II stopień

|
Wysłany: 07-06-2010, 19:56
|
|
|
Zgadzam się w 100%. Człowiek zakuwa, a przez czyjeś (wykładowcy) widzimisię (bo na mało stron, bo za duże litery, bo wykracza się poza temat pisząc na temat, etc.) niestety traci szansę. Co poradzić... Chociaż od 3 lat jestem stypendystką i zauważyłam, że z roku na rok jest nas więcej, więc może coś w tym jest, że mówi się, że jest łatwo i skoro tak wiele osób osiąga co najmniej 4,8. 3 lata temu były 3 osoby, które miały 5,0, a w ub. roku już zdaje się, że ponad 20, to zastanawiające Albo się studenci bardziej przykładają |
|
|
|
|
monikaa161
|
Wysłany: 10-07-2010, 20:53 stypendium
|
|
|
Witam! Mam pytanie.Czy stypendium przyznawane jest dla studentów, którzy ukończyli pierwszy rok studiów niestacjonarnych I stopnia??
Bardzo proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
admin
Administrator Marcin Zieliński
|
Wysłany: 12-07-2010, 10:32
|
|
|
Witam.
Stypendia naukowe przyznawane są po I roku I stopnia, II roku I stopnia oraz jeśli absolwent I stopnia kontynuuje nieprzerwanie naukę na II stopniu, to na I roku II stopnia otrzymuje stypendium za wyniki z III roku I stopnia. Oczywiście po I roku II stopnia również otrzymuje stypendium za wyniki z roku poprzedniego.
Warunkiem jest uzyskanie odpowiedniej średniej za rok nauki.
Pozdrawiam. |
_________________ Marcin Zieliński |
|
|
|
|
|
|